- Cozonacilor le place drojdia proaspata
Drojdia este ingredientul cheie in dolofanirea cozonacului nostru. Este foarte important sa o alegem cu grija si sa o tratam ca pe ”fiinta” delicata care este. In procesul de cozonacire este de preferat sa folosim drojdia proaspata, proprietatile ei se activeaza instant.
In cazul in care nu gasim nicicum cubulete de drojdie proaspata si cea uscata merge dar cu atentie sa citim pe pliculet care sunt cantitatile in care se foloseste.
- Temperatura ideala cozonacirii este cea a camerei
(asta daca nu iti place sa te joci cu centrala) Ca sa definim mai precis lucrurile, temperatura camerei este considerata undeva intre 19 si 22 de grade. La cozonacire va fi spre limita superioara deoarece lor le place la caldurica.
- 6 mixturi de uns cozonacii
Din retete adunate, de la mame invatate, fiecare stim cu ce ungem cozonacii, aici avem doar cateva variante:
- Apa + Zahar
- Lapte
- Lapte + Galbenus
- Galbenus
- Un ou batut
- Vin
Pentru aceasta operatiune ne-ar prinde bine o pensula din silicon, sau traditionala pana.
- Cum sa scoatem cozonacul din tava
Despartirea e mai usoara: Cozonac – Tava! Trebuie doar sa asezam tava peun prosop de bucatarie inmuiat in apa rece si cozonacul va intelege ce e mai bine pentru el si se va dezlipi imediat.
- Cozonacirea se intampla in famile
Poate cel mai important secret al cozonacului este ca atunci cand e facut cu drag si pentru cei dragi, gustul este mai bun, reteta mai reusita si familia mai fericita.
5 secrete pentru cozonaci – partea I
5 secrete pentru cozonaci – partea III
COMENTARII (0)