Pregatire
Inainte de a incepe, trebuie sa avem in vedere o mica regula: ingredientele uscate se pregatesc intr-un bol, iar cele lichide in altul. In felul acesta faina va incorpora mai bine praful de copt, iar clatitele obtinute vor fi mai pufoase. Ulterior ajung sa fie puse impreuna toate ingredientele, peste care se adauga oul.

Maiaua
Pasii de parcurs in prepararea compozitiei pentru maia sunt similari cu cei ai clatitelor pufoase (click aici).Se topeste untul si peste el se toarna cana de lapte. Atentie, amestecul nu trebuie sa fie fierbinte, ci doar cald. Intr-un bol separat se amesteca faina cu sarea, praful de copt si cele 2 pliculete de zahar vanilat. Peste faina se toarna amestecul obtinut din untul topit si lapte, dupa care putem adauga si oul.




Pe o farfurie feliem atent o banana, dupa care o pasam si o facem piure si o incorporam in maiaua noastra.



Lasam pentru cateva minute compozitia deoparte sa rasufle, timp in care noi ne ocupam de topping.
Topping
Taiem o banana in felii. Incingem cratita cu o lingura de ulei de masline, adaugam feliile de banane si le prajim 2 minute pe o parte, 2 minute pe cealalta. Adaugam o lingura de miere de albine dizolvata intr-o lingura de apa, presaram un varf de scortisoara macinata si mai lasam 2 minute pe foc compozitia, la foc mediu.


Pregatire pentru copt
Acum ne intoarcem la clatite: ungem tigaia cu putin unt sau ulei si ne pregatim sa coacem clatitele punand tigaia pe aragaz, la foc mic spre mediu.


Decorare
La final va puteti juca cu decoratul farfuriei dupa bunul plac. Noi am cerut ajutorul unui manunchi de zmeura proaspata. Sunt racoroase si fac casa buna cu bananele.

Aveti si alte sugestii? Ce alte fructe ati vedea impreuna cu bananele?
COMENTARII (0)