Inlocuitori magici

thumbnail

Solutii rapide pentru cand nu e si gata sau pentru cand pur si simplu vrem sa luam calea sanatoasa.

 1. Fara ulei sau unt?

Putem foarte usor sa inlocuim grasimea (unt sau ulei) cu varianta mai sanatoasa a piureului de banane sau avocado. Cosistenta este ideala iar babanele adauga nutrienti  ca potasiu, fibere si vitamina B6. O cana de piure de banane este echivalentul unei cani de unt sau ulei.

 1. Zahar deloc?

Daca vrem sa ne indulcim fara zahar, stevia este indulcitorul natural de care avem nevoie. Aceasta are mult mai putine calorii decat zaharul si este cam de 300 de ori mai dulce. Ce-i drept e si mai scumpa decat zaharul nostru obisnuit dar merita ca-i sanatoasa. Trebuie sa tratam schimbul cu multa grija, stevia este foarte dulce! Vom inlocui o  cana de zahar cu o lingurita de stevie lichida (sau 2 lingurite de stevie pulbere).

 1. Oua lipsa?

Cu ce putem inlocui oul? Raspunsul e seminte de chia sau in macinate marunt si apa. Pentru ainlocui un ou, proportia e de o lingura de seminte si o jumatate de cana de apa calduta. Lasam amestecul sa stea 10 minute si avem echivalentul unui ou.

COMENTARII (3)

 • stanciu mimi

  Dec 15th, 2015

  Eu am stevie dar nu e asa de dulce. Nu e putina o lingurita? Eu pun la o cana cu cafea o lingurita

 • Diana

  Nov 22nd, 2015

  Foarte tare blogul tau!!! Felicitari!!! Faci o treaba minunata… ca sa nu mai spun ca toti dolofanii arata excelent, sfaturile sunt dintre cele mai alese si povestile sunt pe masura!!! Bravo!!! Multumesc pentru un astfel de bolg <3 Cozonacii mei au avut mereu ceva care nu se incadra in peisaj 🙂 Cozonaceala placuta in continuare 🙂

POSTARI RELEVANTE

S-ar putea sa iti placa

fii doloFAN

X