Pregatire
Ne spalam pe maini de voci negative si ne hotaram sa facem un Cozonac ca nimeni altul. Un Cozonac Dolofan care sa vorbeasca despre traditia frumoasa a sarbatorilor romanesti dar care sa traiasca in prezent, sa evolueze in directii inca neimaginate poate.
Maia
Incepem cu ingredientele de baza, punem traditia si sarbatoarea intr-un bol, impreuna cu 2 lingurite de copilarie si le lasam sa creasca in liniste.
Framantare
Au crescut frumos in timp nu? Cozonacul nostru e pregatit sa intre in prezent! Turnam toata buna dispozitie, joaca si umorul inauntru si amestecam energic! Framantam si iar framantam, lasand toate amintirile despre cozonacire venite din mama in fiica sa patrunda bine aluatul, mai punem un praf de umor si il punem la crescut.
Umplutura
Pentru umplutura alegem cele mai frumoase traditii si le dam in clocot cu inventivitate si putin talent. Lasam amestecul sa se raceasca si apoi il presaram cu caldura de acasa.
Pregatire pentru copt
Intindem foaia bine pe un blat uns cu povesti si o ungem la suflet cu umplutura ghiduse. Rulam strans ca sa nu pierdem niciun fir narativ si il asezam in tava. Il ungem cu familii fericite pe deasupra ca sa radieze si il punem la cuptor.
Ultimele detalii
De aici se descurca singur,tot ce trebuie sa facem e sa deschidem usa cuptorului si sa ii dam drumul in bucatariile nostre ca sa exploreze mai departe si sa ne arate ce stie.