Povestea lui Dolo

Povestea lui Dolo

  • pentru toata familia
  • de sarbatori

Cozonacul Dolofan este casa digitala dedicata cozonacului romanesc. Aici el creste ca pe vremea bunicii, prin retete delicioase, culese de prin diverse bucatarii si evolueaza o data cu noi prin provocari saptamanale, se joaca de-a Facebook-ul, ne spune care ii sunt secretele si alte cunostinte adunate din experienta sa vasta, in Dolopedia.
Dolo, cum ne place sa-l alintam, umbla din casa in casa si aduna retete, atat traditionale dar si inovatoare, toate avand un numitor comun: deliciul cozonacesc. 
Citeste reteta exacta a lui Dolo ca sa vezi ce il face special:

Pregatire

Ne spalam pe maini de voci negative si ne hotaram sa facem un Cozonac ca nimeni altul. Un Cozonac Dolofan care sa vorbeasca despre traditia frumoasa a sarbatorilor romanesti dar care sa  traiasca in prezent, sa evolueze in directii inca neimaginate poate.

Maia

Incepem cu ingredientele de baza, punem traditia si sarbatoarea intr-un bol, impreuna cu 2 lingurite de copilarie si le lasam sa creasca in liniste.

Framantare

Au crescut frumos in timp nu? Cozonacul nostru e pregatit sa intre in prezent! Turnam toata buna dispozitie, joaca si umorul inauntru si amestecam energic! Framantam si iar framantam, lasand toate amintirile despre cozonacire venite din mama in fiica sa patrunda bine aluatul, mai punem un praf de umor si il punem la crescut.

Umplutura

Pentru umplutura alegem cele mai frumoase traditii si le dam in clocot cu inventivitate si putin talent. Lasam amestecul sa se raceasca si apoi il presaram cu caldura de acasa.

Pregatire pentru copt

Intindem foaia bine pe un blat uns cu povesti si o ungem la suflet cu umplutura ghiduse. Rulam strans ca sa nu pierdem niciun fir narativ si il asezam in tava. Il ungem cu familii fericite pe deasupra ca sa radieze si il punem la cuptor.

Ultimele detalii

De aici se descurca singur,tot ce trebuie sa facem e sa deschidem usa cuptorului si sa ii dam drumul in bucatariile nostre ca sa exploreze mai departe si sa ne arate ce stie.

Alte forme in care il intalnesti pe Dolo

fii doloFAN

X