RETETE

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper
Post Image
05/01/2017
Cozonac pufos – reteta Gura Calnaului

“Am gresit si eu. Cand nu gresesti, nu stii!”
Vorbind despre cozonaci, e primul lucru pe care ni l-a spus bunica Veronica, la care am mers in vizita, in Gura Calnaului – Buzau, adica “pe-un picior de plai/ pe-o gura de rai”, cum spune celebra balada.

Post Image
12/12/2016
Reteta de cozonac cu cacao si nuca – reteta pentru incepatori

Primul cozonac cu nuca este important, el marcheaza trecerea traditiei delicioase spre o noua generatie. Reteta aceasta este una speciala, venita de la o bunica draga. Ea ne-a dat mai departe reteta de cozonac cu nuca si noi iti propunem sa o facem impreuna.

Post Image
11/10/2016
Challah cu nuca si scortisoara

Challah-ul este o paine dulce, impletita, un produs traditional evreiesc.
Cuvantul “challah”, in ebraica, inseamna paine dospita si ea se mananca, de obicei, de Sabat, in timpul mesei de vineri seara si a celor doua mese de sambata.
Acest produs are in spate o istorie indelungata. Sunt pregatite cate doua pentru fiecare masa, acest lucru semnificand mana cazuta din ceruri in timp ce israelitii au ratacit 40 de ani in desert dupa exodul din Egipt.

Post Image
10/10/2016
Mini-cozonaci

Miniaturi savuroase, acesti cozonacei sunt, in extra-sezon, o alternativa la clasicul cozonac pregatit de sarbatori. Cand ai de luptat cu preferintele diverse ale celor dragi si nu poti ajunge la o concluzie unanima in privita umpluturii, tava de briose pare sa vina cu solutia salvatoare. Ideea ne-a fost impartasita de o mamica a 2 prichindei: unul prefera cozonacul cu rahat, altul cu fructe confiate.
Oricum, umplutura la cozonaci a fost, este si va fi mereu, loc de dat frau liber imaginatiei, iar rezultatul va fi mereu delicios.

Post Image
08/04/2016
Reteta Pasca cu branza si stafide

Probabil putinele sunt momentele care se pot compara cu Duminica Pastelui, cu linistea unei mese in familie, cu oua vopsite, miel, pasca si cozonac.
Dincolo de semnificatia religioasa, farmecul si bucuria Pastelui sunt aduse de traditiile pascale atat de variate si bogate in semnificatii, avand elemente specifice de la tara la tara, iar multe dintre obiceiuri au la origine credinte crestine sau precrestine.

Pasca cu branza si stafide este un produs care a devenit traditie in stransa legatura cu sarbatoarea Pastelui, iar azi am acceptat provocarea de a invata sa o preparam, de la maini dibace, bune cunoscatoare ale randuielii.

Post Image
07/04/2016
Pasca cu branza fara aluat

Sarbatori calde cu pasca aromata. Suna deja linistitor si savuros in acelasi timp.
E un remediu binemeritat zilelor agitate premergatoare Pastelui.
Si daca timpul nu e tocmai de partea noastra astfel incat sa ne permitem sa facem reteta de pasca traditionala, cu framantare, avem alternativa variantei fara aluat.

O reteta de pasca foarte aromata si pufoasa in acelasi timp pe care o tanara mamica ne-a impartasit-o. Cum piticul ei ii acapareaza majoritatea timpului, e nevoita mai tot timpul sa gaseasca solutii rapide in ceea ce priveste preparatele culinare.
Rapid nu inseamna mai putin gustos, pentru ca nici a fi pitic nu inseamna sa fii mai putin pretentios.

Post Image
07/04/2016
Cozonac cu piure de castane

Pentru amatorii de gusturi tomnatice acest cozonac este numai potrivit.
Iar combinatia de piure de castane cu ciocolata neagra este o tenta inedita in tipurile de umpluturi intalnite la traditionalul nostru cozonac.

Post Image
07/04/2016
Cozonac trandafir cu rahat si nuca

Pentru multi dintre noi cozonac = bunica. Insa, chiar daca vorbim despre un produs traditional, in timp el a “suferit” variatii de forma si umplutura, iar gospodinele mai tinere si-au adus si ele aportul, cosmetizand cozonacul in fel si chip.
Astazi, o domnisoara din Arad ne-a aratat cum si-a propus sa accepte marea provocare a facutului de cozonac, dar jucandu-se cu forma lui. Nu de alta, dar nu a avut forma clasica de copt la indemana.

Post Image
07/04/2016
Cozonac cu coacaze si crema de branza

Çoacazele negre deshidratate sunt o sursa nepretuita de energie. Daca sunteti iubitori de stafide si le folositi des in umpluturile cozonacului nu strica sa dati o sansa si coacazelor. S-ar puatea sa va surprinda placut gustul lor dulce-acrisor.
Reteta pe care v-o propunem le aduce in lumina reflectoarelor, alaturi de o crema de branza care nu face decat sa potenteze si mai mult aroma coacazelor parfumate.
Haideti sa va convingem.

Post Image
14/10/2015
Cozonac cu rahat si cacao

Cu un aspect traditional invartit, cozonacul cu rahat si cacao face sarbatorile sa zambeasca cu reteta sa usoara, alternativa perfecta cozonacilor cu nuci sau mac.

fii doloFAN

X