Pregatire
Inainte de a incepe, trebuie sa avem in vedere o mica regula: ingredientele uscate se pregatesc intr-un bol, iar cele lichide in altul. In felul acesta faina va incorpora mai bine praful de copt, iar clatitele obtinute vor fi mai pufoase. Ulterior ajung sa fie puse impreuna toate ingredientele.
O alta observatie importanta: aceasta este o reteta clasica de clatite pufoase. Cat despre toppinguri, aici se poate da frau liber imaginatiei sau cum ar spune americanii “the sky is the limit”.
Vorba lunga saracia omului, deci sa vedem reteta.
Maiaua – (aluatul pentru clatite)
Pentru inceput topim untul si peste el adaugam cana de lapte. Punem deoparte compozitia pentru clatite, pentru cateva minute, cat sa nu fie fierbinte, doar calda. Intr-un bol cernem faina, iar peste presaram sarea, praful de copt si cele 2 pliculete de zahar vanilat. Le amestecam si apoi le lasam deoparte.
Peste amestecul obtinut din untul topit si lapte adaugam oul si amestecam bine pana la omogenizarea lui. Ne intoarcem la vasul in care am pregatit ingredientele uscate. Adaugam peste acestea compozitia de ingrediente lichide si amestecam pana la omogenizare.
Pregatire pentru copt clatite
Ungem tigaia in care ne pregatim sa coacem clatitele cu putin unt sau ulei si punem tigaia pe aragaz, la un foc mic spre mediu.
Topping
La final am pus cate un varf de unt pe fiecare clatita si le-am mai alintat cu miere de albine si nuci taiate bucati. Ne vom mai juca cu ingrediente si vom reveni cu noi sugestii.
Cat despre topping-uri, aici se poate da frau liber imaginatiei sau cum ar spune americanii “the sky is the limit”. Noi am incercat clatite cu afine si clatite cu banane decorate cu zmeura.
Lasa-ne un comentariu si spune-ne cu ce topping iti plac clatitele! Poate le incercam si noi!
COMENTARII (0)