Pregatire
Dam drumul la cuptor, sa se incinga la 180 grade.
Umplutura
In tava de copt briosele (noi am folosit o tava cu 12 compartimente) punem cate un varf de unt in fiecare compartiment. Cele 50 gr de unt destinate pentru umplutura, se vor folosi in aceasta etapa de preparare.
Deasupra, in toate cele 12 compartimente, vom adauga peste unt cate o lingura de zahar brun.
Bagam tava la cuptor pentru 10-15 min si o scoatem dupa ce untul este topit si zaharul caramelizat.
In timp ce zaharul brun este la cuptor spre caramelizare, noi ne ocupam de ananas si ciresele confiate. Ananasul se taie in 4, ciresele in 2, asa cum puteti observa in poza de mai jos. Acestea se dispun in cele 12 compartimente ca si cum ar forma un fluture.
Aluatul
Nu avem foarte mult timp de respirat pentru ca trebuie sa ne ocupam de aluat. E o forma foarte simpla, nu necesita dospire sau timp de asteptare cum se intampla in cazul aluatului de cozonac. Mai intai de toate, topim cele 150 grame de unt peste care adaugam jumatatea de cana de lapte si le punem deoparte la racit. Atentie! Compozitia trebuie sa fie calduta, nu fierbinte. Intr-un bol separat batem cele 2 oua, pe care le amestecam cu cele 150 gr zahar si cu miezul extras din pastaia de vanilie. Intr-un vas mai mare amestecam faina, sarea si praful de copt. Apoi incorporam untul topit si laptele, iar treptat se adauga si amestecul obtinut din oua, zahar, vanilie.
In final obtinem o compozitie similara cu o mamaliga mai moale.
Pregatire pentru copt
Distribuim aluatul in mod egal peste ananasul si ciresele frumos ordonate in compartimente si apoi bagam tava la cuptor preincalzit la 180 de grade.
Ultimele detalii
Lasam briosele sa se coaca timp de 40 de minute, apoi facem testul scobitorii (daca vrei sa aflati cum se face testul scobitorii, click aici). Daca nu sunteti suficient de multumiti, mai puteti lasa 5 minute tava in cuptor, pana cand sunteti siguri ca aveti un aluat bine copt. Dupa coacere scoatem tava din cuptor si o lasam la racit, la temperatura camerei. Numai dupa aceea putem vedea adevarata fata a brioselor noastre.
Drept urmare, dupa racire, luam fiecare briosa si o desprindem din compartimentul ei (fie cu mana, fie ajutati de un cutit). Finalul este unul apoteotic, doar atunci cand incepeti sa le savurati. Daca aveti vreo prietena care va cere sfatul in prepararea unui desert rapid si delicios, aceasta reteta de briose cu ananas va sta la dispozitie.
V-am convins sa incercati reteta?
COMENTARII (0)